Ще защити ли Севиля титлата си в Лига Европа?

img_107161

Днипро – Севиля

Днипро Днипропетровск се изправя тази вечер срещу Севиля във финалния мач за трофея в турнира Лига Европа. Мачът е от 21:45 часа българско време. Решителният двубой ще се играе на стадион „Народови“ в полската столица Варшава. Главен арбитър на срещата е англичанинът Мартин Аткинсън.

Днипро са приятната изненада на турнира този сезон и са силно амбицирани да покажат на света, че могат да се противопоставят на големите. Доказателство за това бяха отстраняването на тимове като Наполи, Брюж и други много класни отбори.

Севиля стартира от група „G“, където за съперници имаше Фейенорд, Риека и Стандарт Лиеж. Също като Днепър, тимът на Унай Емери завърши на втора позиция зад лидера Фейенорд, но за разлика събра 11 точки.

В следващата фаза севилци пожънаха две победи срещу Борусия Мьонхенгладбах. Впоследствие Фортуна им отреди да премерят сили с Виляреал. Испанското дерби на 1/8-финалите бе спечело с категоричното 5:2. След това Севиля елиминира Зенит, а на полуфиналите разби Фиорентина с общ резултат 5:0.

В историята до сега двата тима никога не са се срещали. И какво по хубаво от това да играят за първи път точно на финала на толкова голям турнир?

Севилци със сигурност са фаворитите в тази среща и шансовете им да защитят трофея си са огромни. Моите очаквания се препокриват с тези на повечето анализатори.

Прогноза: 2