Селтик – Глазгоу Рейнджърс – 04.05

Борбата за първото място в Шотландия стана ясна още преди няколко седмици но след като Нийл Ленън пое Селтик в отбора се почувства свеж полъх. Вярно че при него Детелините загубиха от първодивизионния Рос Каунти с 2-0, но все пак човека успя да спечели последните 6 мача, като в последния те рaзгромиха Мъдъруел с 4-0 през уикенда.

В последните си 4 мача у дома те са вкарали 12 гола. И двата отбора оставиха някой титуляри да починат през уикенда, а като се има впредвид че въпреки липсата на всякакъв залог тази среща винаги се играе на кръв може би това не е от значение. В последния мач между двата отбора рейнджърс взеха щастлива точка с гол в последната минута, но да не забравяме че те са загубили само 1 от последните си 6 мача с вечния враг.

За Селтик ще липсват Томас Рон, Глен Льовенс и младия нападател Пол Макгауън. Атаката отново ще се води от Роби Кийн, който след завръщането си от Тотнъм се превърна в жокера на отбора с 11 гола за Детелините. Временния мениджър Ленън ще се надява на победа, а играчите му ще го подкрепят със сърцата игра за да запази поста си на Паркхед.

Рейнджърс ще има сериозна празнина в центъра на защитата след като титулярите там Маджид Бугера (контузия) и Саша Папац (наказан) няма да са терена.