Сампдория – Дженоа – 11.04

Сампдория – Дженоа

В късен мач в неделя ще гледаме вечното дерби на Генуа между Сампдория и Дженоа. В предния мач между двата отбора противно на очакванията Дженоя разгроми вечния враг с 3-0.

Сампдория се опитва да завърши сезона по начина по които го започна а именно с атака на върха на класирането. Е вярно е че първото място в класирането отдавна е вече химера, но пък място в Шампионската Лига и в ТОП 4 си е съвсем реална цел. В момента Самп е на 5-то място с равни точки с Палермо, на които явно няма да им стигнат силите за ТОП4 и е на 2 точки пред Наполи. Това добро класиране се дължи най-вече на отличните резултати у дома, като на своя стадион те нямат загубен мач, спечелили са 9 победи и са направили 6 ремита, като са получили само 9 гола. Треньора Луиджи Дел Нери няма особени проблеми със състава си като Касано отново ще води атаката на отбора след като изглади противоречията си с него. Все пак на отбора ще липсва вратаря Кастелаци, Поци и наказания Акарди.

Вероятен състав (4-4-2): Storari, Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler; Semioli, Palombo, Poli, Guberti; Pazzini, Cassano

Дженоа пък се представя слабичко като гост и са взели само 2 мача и са направили 4 равни. Те са на 9-тото място в Серия А все още имат шансове ако не за друго поне за Лига Европа. Вярно е че те нямат победа в последните 4 мачове, но пък последните 3 от тях са равни. Треньора Гасперини ще реди състава без контузените Харжа, Янкович, Полента, Юрич, Дайнели, Акуафреска, Суазо и Томович, но от всички тях може би само липсата на Суазо може да се усети в атаката. Под въпрос са и вратаря Амелия и халфа Роси, но очаквам те да вземат участие в мача.

Вероятен състав (3-4-3): Amelia, Papasthatopoulos, Bocchetti, Moretti; Rossi, Milanetto, Zapater, Criscito; Palacio, Sculli, Palladino

Тези статистики определено сочат в полза на домакините, но нека да не забравяме че това е дерби в което няма реално домакини и гости. Дженоа не печели много напоследък но и определено не се дава без бой, като показателно беше ремито като гост на Палермо 2-2 преди седмица-две. Oчаквам равен резултат или победа на Сампдория, но ви препоръчвам да заложите на голове и в двете врати.

Прогноза : ДВАТА ОТБОРА ДА ВКАРАТ при коеф 1.83 от BWIN

РЕЗУЛТАТ 1-0

Сигурност : 6/10