Прогноза за Румъния – Беларус в квалификация за Euro 2012 на 7.10.2011

Румъния – Беларус

07 октомври 2011 – 21:30
Пряко по Филм+ и bet365

Румъния са с минимални шансове да се докопат до плей-оф ите като са на 4 точки зад Босна, които играят със слабака Люксембург. Шансовете са си направо теоретични, така че по скоро реалната цел е да направят един добър мач пред собствена публика. В отбора се завръща опитния Муту и Тамаш в центъра на отбраната след наказанието наложено му от теньора Пицурка. На терена обаче няма да видим Сапунару от Порто и Раду от Лацио, както и младока Татарчану които са контузени.

Отбора на Беларус е с равни точки с Румънците, но с мач в повече така че шансовете им са съвсем илюзорни. Треньора Бернд Щанге трябва да сглоби боеспособен състав беа наказаните Мартинович, Калачев, Шитов и трубило, както и без контузените титуляри Хлеб, Юревич, Родионов, Тигорев, Молош и Кутузов. В другите си гостувания в тази група Беларус записа изненадваща победа с 1-0 с-у Франция, по после безлично реми 0-0 с Люксембург, и загуби с по 0-1 от Босна и Албания, така че определено не чакам големи изненади от тях.

В този мач надали ще видим кой знае каква битка като се има впредвид че залога е минимален, но все пак очаквам домакините да надделеят над остлабения състав на Беларус. Мача ще се играе на новия национален стадион и след като не успяха да победят Франция на откриването му, може би ще се натегнат повечко днес. При положение че Муту се завърна и най-сетне виждаме някаква идея в средната линия на румънците то очаквам поне минимална победа от тяхна страна срещу коравите беларуси.

ПРОГНОЗА: Румъния да победи с коеф. 1.53 в bet365